QUESADILLA S LEHKÝM SALÁTEM MÍSTO GUACAMOLE


Ve čtyřech krocích:
1. KROK: Nekalorický salát à la guacamole (poněvadž v celém pokrmu je použit cheddar a zakysaná smetana)
nakrájíme salát (např. little gem), cherry rajčata na kolečka, trošku červené cibulky a koriandru, osolíme, zakápneme limetou a olejem dle své chuti
2. KROK: Směs do quesadilly
na řepkovém oleji lehce osmahneme kostičky červené papriky, přendáme do mističky a smícháme s kostičkami rajčete, nakrájenou jarní cibulkou a kukuřicí, mraženou nebo z konzervy, ničím netřeba dochucovat
zapomněla jsem na červené fazole, ty by tam taky pěkně šly, zvlášť ve vege variantě bez kuřecího prsa
na stejné pánvi osmahneme z obou stran kuřecí steak, stačí osolit a opepřit, mimo pánev pak hotový steak nakrájíme na proužky
3. KROK: Quesadilla
na čisté pánvi necháme rozehřát pidi kousek másla, pak položíme celozrnnou tortillu, poklademe plátky cheddaru, na to proužky hotového masa a volná místa mezi masem vyplníme připravenou zeleninovou směsí z kroku č. 2 (tedy směsí s kukuřicí)
přikryjeme opět plátky cheddaru a druhou tortillou, tu shora potřeme opět trochou rozpuštěného másla
přikryjeme pokličkou (já ji nemám, a proto používám plech na linecký koláč) a na slabším plameni necháme quesadillu prohřát, aby se spodní vrstva sýru začala roztékat a tortilla zespodu začala zlátnout
opatrně quesadillu na pánvi pomocí vhodného náčiní obrátíme a opět lehce opečeme pod pokličkou, ať neuniká teplo
pokud se bojíte obracení quesadilly, možná by to šlo připravit v troubě místo na pánvi
4. KROK: Dip s chilli a česnekem
zakysanou smetanu (šla by určitě nahradit tvarohem nebo skyrem) smícháme s trochou lisovaného česneku, sušeného nebo čerstvého chilli a solí